IZOBRAŽEVANJE

  Leta 2005 smo kot prvi v zgodovini Slovenije organizirali prvo strokovno izobraževanje za profesionalne pasje frizerje in negovalce malih živali. Vse od takrat se trudimo, da se nivo znanja v pasjih salonih izboljšuje in dviga na višjo strokovno raven ter s tem pomagamo pri doseganju bolj strokovnega opravljanja dela in storitev. Od leta 2005 smo tudi sestavni del svetovno znane AKADEMIJE Iv San Bernard in s sodelovanjem več kot 20 strokovnjakov iz celotnega sveta širimo in prenašamo znanje naprej. Z našo ekipo mednarodnih šampionov in specialistov z različnih področji striženja in master tehnik oblikovanja izobražujemo s poudarkom na pravilnih tehnikah nege na področju dermatologije, dermakozmetologije in ozonoterapije. Naša AKADEMIJA tako znova in znova dokazuje, da je vodilna na področju pravilne oskrbe za nego malih živali, s produkti prijaznimi do živali in okolja, ter s svojo usmerjenostjo k pravilni uporabi produktov za nego kože in dlake, tehničnim suportom in naprednim izobraževanjem tako lastnikov kot tudi pasjih frizerjev.

 

» Lepota ne obstaja brez zdravja in zdravje je izraženo skozi lepoto. «

»V znanju je moč.«

* GROOMER – Negovalec malih živali *

  Specializiran je za vzdrževanje in ustvarjanje izgleda živali, največkrat psov in mačk. Negovalci oz. frizerji delajo ne le z ljubljenčki, ampak tudi z njihovimi lastniki. Zato je zelo pomembno, da so komunikativni in da znajo razbrati želje strank. Potem jih čaka delo z živaljo, katere karakter morajo prepoznati in jo ustrezno urediti. So tudi tisti, ki v prvi vrsti opazijo zdravstvene probleme živali – predvsem težave s kožo. Znati morajo dobro obvladati žival hkrati pa biti nežni in potrpežljivi. Imeti morajo tudi umetniško žilico, da živalco oblikujejo po predpisanih standardih ali željah lastnikov.

  Poklic negovalec psov in mačk ni le psihično ampak tudi fizično zelo naporen. Zato je izredno pomembno, da ga opravljajo na pravi način, tako za živali, kot za človeka. Ko oseba ugotovi, da je primerna za opravljanje tega poklica, je potrebno ustrezno šolanje in usposabljanje. Nega malih živali zahteva izčrpno šolanje. Še po mnogih letih opravljanja tega poklica se učiš in izboljšuješ podrobnosti.

 

 

  Ker pri nas tovrstne strokovne izobrazbe primanjkuje, smo se na podlagi svojih dolgoletnih izkušenj s področja  negovanja, razstavljanja in vzreje, genetike ter kinologije na splošno odločili, da pomagam vsem željnim znanja s področja profesionalne nege malih živali in delimo svoje znanje tudi z njimi. Od leta 2005 organiziramo različne tečaje, seminarje in delavnice v sodelovanju s priznanimi strokovnjaki s področja nege malih živali.

 

  Stalno in tesno sodelujemo tudi s podjetjem Iv San Bernard iz Italije in njihovo svetovno priznano Grooming Akademijo Iv San Bernard.

 

  TEČAJI, SEMINARJI, DELAVNICE: začetni, osnovni, nadaljevalni, profesionalni, specifični ali prilagojeni, sestavljeni iz teoretičnega in praktičnega dela, individualno šolanje, izpopolnjevanje, opravljanje prakse, zaključni izpiti s podelitvijo diplome, certifikacija.

 

Za več informacij o naših tečajih, izobraževanjih, seminarjih, …pišite na:  info@ivsanbernard.si

ter spremljajte našo FB stran: https://www.facebook.com/IvSanBernard.SLO.HR/